Amit a művészeti-fóliáról tudni érdemesMiben különbözik a Művészeti-fólia az üzletekben kapható üvegfóliáktól?

A művészeti-fólia a valódi ólomüveg illúzióját keltő színes fóliák sorozat, amelyek pompás képi hatást eredményeznek az üveg felületen vagy akár a tükör felületén.

Az ólomüveg / tiffany üveg tökéletes hatásának eléréséhez az új üvegdíszítési technika két elemére lesz szükség : a művészeti-fóliára és öntapadós ólomszálra, esetleg még kiegészíthetjük a csiszolt üveg motívumokkal.

Felhasználási területe igen sokoldalú: íves felületeken, üveg lépcsőkorlát kül ill. beltéri díszítése, ajtó, ablak tükör, bútorüveg, térelválasztó, felülvilágító legyen szó a lakás helységről, irodák, üzletek vagy bármely olyan lakótérben, ahol a fény kizárása nélkül szeretnénk kialakítani privát, színekben úszó területet.

A fóliák között minden mintát, effectet megtalál, amely jellemző a tiffany üvegre, így a felhasználásával megtévesztésig hasonlítani fog az eredeti ólomüvegre.

A művészeti-fólia segítségével díszíthetsz kisebb üvegfelületeket, mint például képkeret, üvegváza, mécses. Nem igényel nagyobb kézügyeséget, felkészültséget, nincs drága eszköz igénye, akár nagyobb gyerekekkel közösen is készíthettek kisebb ajándéktárgyakat. 

  • A felület sérülésekor bármikor javítható az üveg eltávolítása és nagyobb költségek nélkül.

  • UV stabil, UV szűrő! Tehát kültéri alkalmazás esetén sem kell attól tartani, hogy a nap kiszívja a színét.

  • Kültéri élettartam 25 év! Beltéren korlátlan!

  • Víz és időjárás álló - nem jön le a felületről, nem penészesedik!

  • Tökéletesen illeszkedik az üveg felületéhez, a fóliázott felület csak tapintás alapján érzékelhető.

  • Az üvegre való felragasztásakor nem látható ragasztó nyoma.

  • Hőszigetelt üvegpanel is összeállítható vele, a hőszigetelés hő értékét nem befolyásolja ellentétben az eredeti ólomüvegével!

  • Használható porfesszionális vagy hobby célra!


Minden amit tudni érdemes az öntapadós ólomszálról


Az öntapadós ólomszál sok kreatív lehetőséget nyújt az üvegdíszítés terén. Széles választékban kapható szalagok nyomásérzékeny és nagy tartósságú akril ragasztóval rendelkeznek, amely lehetővé teszi mind  kültéri, mind beltéri felületeken történő alkalmazásukat.Egyaránt felhasználható szimpla vagy dupla üvegezésnél is. Díszíthetjük vele önállóan az üveg-, tükör felületeket kül. ill. beltéren egyaránt. Kontúrozhatjuk vele a művészeti-fóliát. Használható üvegfestésnél is kontúr helyett. A profilok anyaga természetes ólom, de vonzó színek felkínálhatósága érdekében - az optimális teljesítmény elérése miatt teljes időjárásállósági és kopási tesztnek alávetett - színezett polimer bevonatok használásával speciális bevonó technológiát fejlesztett ki a gyártó.

Tökéletes hatású díszüveget hozhatunk létre a segítségével!

Tanács az ólomszál használatához

* Az egészségre nem ártalmas, forrasztani nem kell!
* Az anyag nagyon rugalmas, könnyen hajlítható, akár ollóval is darabolható!
* Méterben vagy tekercsben vásárolható!
* Hajlított üvegfelületen is alkalmazható!
* A natúr ezüst ólomszál az idővel oxidálódik, ezt a színt lehet forrasztani, amennyiben szeretnék.
* Apróbb, kis íves mintákhoz a 2 mm és a 3 mm ólomszálat ajánljuk
* Hosszabb egyenes, nagyobb ívek, minták kivitelezéséhez a 4.5 mm vagy 6 mm ólomszálat.
* Amikor az üveg mindkét felülete látható (pl. belétri ajtó) akkor az üveg mindkét oldalát ólmozzunk. Ezt érdemes figyelembe venni a mennyiségi számításhoz.

Email: muveszetifolia@gmail.com

Kérdésed van? Hívj minket az alábbi számon: +36-70/6250844